Klippans Förskola
Duvan, Regnbågen & Kvisten

Duvan, Regnbågen och Kvisten


Det är namnen på Klippans tre åldersindelade avdelningar. På Duvan går våra allra yngsta barn i åldrarna 1 - 2 år. På Duvan jobbar Linda, Mia och Susanne.

På Regnbågen går barn som snart blir tre och som är tre år. Avdelningens namn passar perfekt den regnbåge av personligheter som leker, lär och utforskar tillsammans och individuellt. På regnbågen jobbar Yvonne, Moa och Malin.

Kvisten är vår “storbarnsavdelning”. Här är barnen mellan 4 - 6 år och här jobbar Johanna, Thikrayat samt Nirmalee. 


Trots att vi har tre olika avdelningar så känner barnen varandra väl och leker ofta tillsammans ute på gården. 


Rektor på Klippan är Monika Nyström. Vill ni komma i kontakt med henne klickar ni här!

Ute på gården


Vi är ofta ute på vår fina gård i kuperad teräng som erbjuder både en utmanande och stimulerande miljö för barnen. På gården finns det bland annat gungor, sandlåda, båt, biltvätt, cyklar, rutschkana mm. 

På sommaren brukar vi odla grönsaker och bär i våra odlingslådor och växthus. Vi har även bärbuskar, äppelträd och körsbärsträd.

En dag på Klippan


07.00

Förskolan öppnar. Från 07.45 möter pedagogerna barnen på gården


09.30

Samling och fruktstund


10.00

Planerad aktivitet inomhus eller utomhus


11.30

Lunch


12.00

Vila


13.00

Fri lek och pyssel


14.20

Mellanmål serveras


17.00

Klippan stänger för dagen

Så här kan en veckas planering se ut på avdelning Regnbågen

Inomhusmiljön 


På Klippan skapar vi inspirerande och inbjudande lärmiljöer för barnen. Inomhusmiljön är omsorgsfullt utformad, med material som ställs fram och förbereds för att stimulera lärande och kreativitet. Vi anpassar miljöerna efter säsong och barngrupper för att skapa en meningsfull och givande upplevelse för alla barn.

Maten på förskolan


Lunchmenyn är rikt varierad och levereras från cateringfirman Kleins Kitchen. Maten tillagas från grunden av förstklassiga, huvudsakligen ekologiska och KRAV-märkta råvaror.  Till lunchen ingår också nybakat bröd och olika sorters sallad. Till maten serveras mjölk eller vatten. Mellanmålet på förmiddagen består vanligtvis av frukt och på eftermiddagen av smörgåsar och/eller smoothie eller yoghurt. 


Klicka här för att se den aktuella matsedeln.

"Det är så otroligt lyxigt att barnen har en sådan fin gård att leka på. På sommaren kan de plocka körsbär från trädet och på vintern åker dem pulka i backen på gården plus att de gör spännande utflykter varje vecka"


- Förälder - Regnbågen -

unsplash